Könyveit elolvasva közelebb jutsz a saját lelkedhez is!

2013.07.28 06:56

A fecskék délre szállnak

Két romantikus különös szerelem, valamint a főszereplő kislány és fogadott nagyapja közötti megindítóan szép kapcsolat ível át az álomszerü történeten. A regény igazi hősei nem is annyira a benne szereplő személyek, hanem inkább maga a Sorsszerűség. A sorsszerü találkozások és szerelmek, valamint egy – még a szerelemnél is erősebb – másik érzelem, amely áthatja és felejthetetlen olvasmánnyá teszi a regényt.

Egymásba zárva – A szerelem hitvallása

A könyv egy magyar lány, Sára és az ifjú görög férfi, Nikó évtizedeken átívelő szerelméről szól – s valójában mindnyájunkról. Felismerjük-e életünk során a lehetőségeket, merünk-e lépni, elindulni, dönteni. Képesek vagyunk-e irányítani életünket, vagy kikerülhetetlenül rabságában tart bennünket a sors? A finom jellemábrázolás, az eleven történetmesélés mestere ebben a könyvében párhuzamosan futtatja a szálakat. Vajon találkozhatnak–e ismét a regény főhősei, legyőzik–e a távolságot és a múló időt?

Terád vártál – A Darnel tréning csodája

A résztvevők megszólalnak…

Egy őszinte és megindító beszámoló, mely elfogulatlanul képet ad DARNEL tréningről.

Reggel felébredsz, kinézel az ablakon, és nem látod a szemben lévő házat, mindenen köd ül.

Elmész egy kellemes étterembe, jót és jó étvággyal eszel, okosan, jól beszélgetsz valakivel. – Ide menjünk, ez nagyon jó hely – mondod legközelebb, ha újra jó beszélgetésre, jó vacsorára vágysz. A vacsora rossz, a hely kelleme sehol, a beszélgetés akadozik. Pedig az étterem, az étel ugyanaz. A partner is. Aznap te nem vagy képes teremteni.

„El kéne menni a francba, valahová nagyon messzire” – gondolod. De ott, legbelül tudod, hogy semmi nem változna: nem hagyhatod itthon saját magad.

Nem érzed jól magad egy kapcsolatban, egy lakásban, egy munkahelyen. Feleséget (férjet), lakást, munkahelyet cserélsz. És így sem érzed jól magad. Az új házasságban, az új munkahelyen. Vajon miért?

Valahol, ott legbelül tudod, hogyan kellene élni. Meg is teremted a körülményeket. De nem jön össze semmi. Az élet minősége rossz. Háborogsz.

„Ezt kellett volna tennem, mondanom” – gondolod ezerszer. Akkor miért nem tetted vagy mondtad? Mi akadályozott meg benne? – A körülmények! – feleled. És fel sem merül benned, hogy: te magad.

…Felébredsz, kinézel az ablakon, és nem látod azt a bizonyos házat. Feltámad a szél, elvégzi a munkáját, és megint látod a házat. Nem a szél tette oda, a szél csak a ködöt oszlatta el.

Jól jönne az életedben is egy forgószél! Hogy eloszlassa a ködöt. Hogy mindig tudd, mit kell tenned, hogyan kell élned. Ott, legbelül, halványan sejted.

…Erőlködsz. Munkahelyet változtatsz. Kocsit, partnert cserélsz. A körülményeken igyekszel változtatni. Kívülről várod a segítséget, pedig a változtatás lehetősége benned van, nem rajtad kívül. Csak marokra kellene fogni a lelkedet. De hogyan?

Szkutarimámor – Tizenegy ősz az Almádi Zorbával a Peloponnészoszon

Az elbeszélés szereplői valódi személyek. Az író naplószerűen eleveníti fel a görögországi élményeket, életképeket, különleges helyzeteket: két ember, két alkotó személyiség ünnep- és hétköznapjaira, az alkotás folyamatára nyit ablakot.

Mi nők – és férfiak a változás korában

Mi a klimax? (Vermes Éva)

A sport detoxikál (Vermes Éva)

„Miről álmodik a lány?…” (Vermes Éva)

Egy szürke, egy szürke és egy szürke? (Vermes Éva)

A léleknek nincsenek ősz hajszálai (Vermes Éva)

Túl mindenen? (Vermes Éva)

„Árva a ház…” (Vermes Éva)

Bánatbeteg vagyok (Vermes Éva)

A hobbi mint gyógyír (Vermes Éva)

Tanuló nyugdíjasok (Vermes Éva)

Ha a tevékenység leáll (Vermes Éva)

Híres nagyszülők (Vermes Éva)

Szerelmi levelező – Melyik szívünk dobog?

Megírjuk, majd gyáván összetépjük. Kiszakadnak belőlünk a szavak, arcunk kipirul, szívünk hevesebben ver.

Félünk. Félünk és szeretünk.

Kitárulkozunk, védtelenné válunk, mint egy kisgyerek.

Szerelem. A tébolyult és féltő, a mámorító és elgyengítő… az erőt adó.

Kínál e kötet olyan levelet, amelyet a fiú a lánynak, asszony az urának vagy férj az asszonyának küldhet. Szakító és randevúra csábító, leánykérő és elbocsátó, féltékeny és álmodozó levelek követik egymást.

Levelek, amelyek talán mintaként szolgálhatnak, s néhány valóság teremtette igazi vallomás.

Vermes Éva könyve szól mindazokhoz, akiket a szerelem valaha is megérintett.

Ez a könyv – a szerelmeseké.

Álmok ura

A könyvben, melyet Réti Kamilla szép rajzai illusztrálnak, az alábbi meséket olvashatják a gyerekek: A bűvös pányva; A galamb, a csodaszarvas és a varázsital; Petró szmara; Nincsből lett királyság; Álmok ura; Karol pásztor fakanalai; Százszorszép és a hétfejű; Nyiszletke és Popi pók; Mese a piros gyurmácskáról; A csodafa; A csodalótusz és a viharvert madárfészek.